Op donderdag 21 september startte de tweede editie van scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’. Tijdens een dertig uur durende non-stop hackathon op school werkten 41 teams uit de drie noordelijke provincies aan verschillende vraagstukken rondom het thema voedsel. Ook de O&O’ers van CSG Liudger Raai deden mee, waarbij team Muorre Boerkes de prijs ‘Meeste Impact’ won.
Wij hebben de toekomst
Wij hebben de toekomst is een scholenchallenge tussen technasium- vmbo- en mbo-scholen uit de drie noordelijke provincies. De organisatie is in handen van Nationaal Programma Groningen en Stichting Technasium, met als doel om jongeren te betrekken bij oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken waar we allemaal de gevolgen van merken. De challenge vond dit jaar voor de tweede keer plaats, met als thema voedsel. De vraag luidt: hoe kunnen we ons huidige voedselsysteem gezonder én duurzamer maken?
Verticale landbouw
Met het idee om verticale landbouw in te zetten om gewassen te laten groeien op gebouwen, won team Muorre Boerkes van CSG Liudger Raai de prijs voor de meeste impact. Het team bestond uit Jesper, Rutmer, Riemer en Jordy. ,,Ze waren door het dolle heen!” laat docent Johan Postema weten. Aan de prijs is een bedrag van 300 euro verbonden. Benieuwd naar hun pitch? Klik hier!
Pitch in het provinciehuis
De scholenchallenge eindigt op 17 november met een Dragons’ Den in het provinciehuis van Groningen, Friesland of Drenthe, afhankelijk van de vestigingsplaats van de school. Voor de meest kansrijke oplossing in elke provincie is kennis, een netwerk en een startbedrag beschikbaar voor het (laten) uitvoeren van het idee.